Kuvia ja kuvitelmia
Images and imagination
(in English)

Lasipalatsi, Helsinki

18. - 20. 8. 2000

Millenium Finncon tapahtuu tänä yhtenä merkillisenä scifi-vuonna 00 Helsingin keskustassa, pääasiassa Lasipalatsin ultramoderneissa tiloissa. Finncon ja Sarjakuvafestivaalit sekoittuvat siitä tien yli vaeltaessa VR:n makasiinien puolella kuvalliseksi ja sanalliseksi multimediakokemukseksi, jota ei tällä vuosituhannella toista edes Suomen Turku.

Ensimmäiseksi suurfestarien yhteiseksi kunniavieraaksi on lupautunut Neil Gaiman. Hän on yksi 90-luvun arvostetuimmista sarjakuvakäsikirjoittajista. Tunnettu erityisesti myyttejä hyödyntävästä älykkäästä aikuissarjakuvasta Sandman, joka on kahminut useita palkintoja sekä julkaistu käännöksinä ympäri maailmaa - myös Suomessa. Gaiman on viime vuosina siirtynyt yhä enemmän fantasiatyylisen proosan pariin ja julkaissut mm. suomennetutkin romaanit Hyviä enteitä (kirjoitettu yhdessä Terry Pratchettin kanssa) sekä BBC:n tv-sarjaan perustuvan Neverwhere:n. Lisäksi Dave McKeanin kuvittama lastenkirja The Day I Swapped My Dad for Two Goldfish, aikuisten satufantasia Stardust ja novellikokoelma Smoke & Mirrors. Sekä Sandmanista että Neverwhere:stä on tekeillä suuren budjetin Hollywood-elokuvat.

Lisää kunniavieraita ja enemmän tietoa tulevasta ohjelmasta julkaistaan ajallaan, toistaiseksi tehtävänäsi on hankkia kalenteri, joka yltää tarpeeksi pitkälle, ja ympäröidä siitä viikonloppu 18. - 20. elokuuta 2000.

Yhteystiedot:
Ari.Veintie@Helsinki.fi (Finncon)
reija@kaapeli.fi (Sarjakuvafestivaali)

Lisää Inphoa

Finnconin lyhyt historia

 

WWW-toteutus: Kimmo Lehtonen 1999

 

vanhat numerot palaute tilaus in english FINNCON Scifi-seura yleistä