Kuvia ja kuvitelmia
18. - 20. 8. 2000

Vuoden 2000 Millenium Finncon on nyt virallisesti osa Helsingin Kulttuurikaupunkivuoden ohjelmaa. Tavallistakin komeamman tapahtuman takeena on Helsingin Science Fiction Seuran yhteistyö Suomen Sarjakuvaseuran kanssa: juhlavuoden kunniaksi Finncon ja Sarjakuvafestivaalit muodostavat yhteisen kokonaisuuden, Kuvia ja kuvitelmia, joka levittäytyy Helsingin keskustaan elokuussa.

Finncon

Suomen suurin science fiction -tapahtuma järjestetään jo kahdeksannen kerran. Tavallisesti niin suurta yleisöä kuin fanaattisia harrastajiakin on hemmoteltu kahden vuoden välein, mutta vuosituhannen vaihteessa tahti on kovempi ja Finnconista pääsee nauttimaan vuonna -99 Turussa ja vuonna nolla Helsingissä. Ilmaisten festivaalien kunniakkaaseen historiaan kuuluu tuhansia kävijöitä, satoja esiintyjiä ja lukuisia kunniavieraita, kuten Iain Banks, Terry Pratchett, Norman Spinrad, Bruce Sterling, Bryan Talbot... Conia ei pääse syyttämään yksipuolisuudesta, sillä kaikki tieteiskirjallisuudesta ja -elokuvasta roolipelien ja sarjakuvan kautta fantasiaan ja kovaan tieteeseen kuuluu ohjelmaan.

Sarjakuvafestivaalit

Maan merkittävimmällä sarjakuvatapahtumalla on niinikään pitkät perinteet. Festivaaleja on järjestetty vuodesta 1972 alkaen Finnconin tapaan pääasiassa Helsingin Vanhalla Ylioppilastalolla. Vieraiden ja esiintyjien asiantuntemus kattaa kaiken Aku Ankasta undergroundiin ja mangasta sanomalehtistrippeihin. Aiempien vuosien kunniavieraita ovat muun muassa Carl Barks, Will Eisner ja Gilbert Shelton, unohtamatta nuoria nousevia kykyjä, kuten Anke Feuchtenberger, Max, Julie Doucet...

Kuvia ja kuvitelmia

Kahden suuren yleisötapahtuman yhteistyö takaa viikonlopuksi kiinnostavaa ja viihdyttävää ohjelmaa kaikille. Esitelmät, esitykset, paneelikeskustelut, työpajat, elokuvat, juhlat, näyttelyt ja kaupalliset sekä harrastajien vähemmän kaupalliset myyntitilat jakautuvat Mannerheimintien molemmin puolin Lasipalatsiin ja VR:n Makasiineille. Kuin sattumalta siinä välissä on myös nykytaiteen museo Kiasma. Luvassa on varmasti unohtumaton kokemus.

Tapahtuman pääjärjestäjät ovat Helsingin Science Fiction Seura ry. ja Suomen Sarjakuvaseura ry.

- Takaisin -

 

 

WWW-toteutus: Kimmo Lehtonen 1999

 

vanhat numerot palaute tilaus in english FINNCON Scifi-seura yleistä