Tähtivaeltaja on Helsingin Science Fiction Seuran neljästi vuodessa ilmestyvä scifi-, kauhu-, sarjakuva- ja elokuva-aiheinen pienkulttuurilehti. 
Nyt voit tutustua lehteemme verkossa ennen kuin päätät tuhota metsää ja tilata sen kotiisi. Lehden irtonumeroita on saatavissa myös Akateemisista ja Suomalaisista kirjakaupoista sekä valistuneista sarjakuvaliikkeistä ja divareista. [Myyntipisteet]

Tähtivaeltaja kertoo lukijoille uusimmat scifi-trendit maailmalta ja esittelee kovimmat kirjailijat aina ennen muita. Kirjailijaesittelyt ja haastattelut ovat Suomen parhaiden asianharrastajien tekemiä ja niiden yhteydessä on usein myös novellinäyte kirjailijan tyylistä. Esittelyssä ovat olleet mm. Iain Banks, Dan Simmons, Ian McDonald, Neal Stephenson, Bruce Sterling, Storm Constantine, Ken McLeod ja moni muu tämän hetken tai tulevaisuuden kiinnostava nimi.

Tähtivaeltaja arvostelee myös suomenkieliset scifi-uutuuskirjat, -elokuvat ja -sarjakuvat.

Samoin scifi-maailman uutiset Suomesta ja maailmalta ovat aina ajantasalla. Kimmo Lehtosen KUTZPAH-palsta joka Tähtivaeltajan numerossa esittelee kiinnostavimmat englanninkieliset kirjauutuudet ja kuumimmat uudet trendit lukijoille.

Yksi jokaisen vuosikerran numerosta on lähes kokonaan omistettu erilisille rakaan armottomaan kauhuun liittyville aiheille. Tähtivaeltaja esittelee ja haastattelee rajuimmat kirjailijat laajoilla esittelyillä, joissa yleensä arvostellaan kirjailijan tuotannon parhaimmisto ja kerrotaan muutenkin kaikki oleellinen kirjailijan teoksista, tyylistä ja taustasta.

Tähtivaeltaja on esitellyt mm. Jonathan Carrollin, Joe R. Landsdale ja Poppy Z. Priten suomalaisille kauhu- ja splatterpunkin lukijoille. Toista Tähtivaeltajan kaltaista kauhulehteä ei Suomessa ole - eikä tule. Siitä pitävät huolen Toni Jerrman, Harto Hänninen, Nalle Viroilainen ja Pekka Manninen. Ja aina Tähtivaeltajassa pikkasen splatteriakin on...

Leffaspesiaalinumero kertoo kaiken mitä ikinä voit haluta tietää mitä kummallisimmista videoerikoisuuksista (Redemption) tai elokuvakummajaisista (Godzilla), oudot ohjaajista (Russ Mayer), valkokankaan parhaista miehistä ja naisista. Tähtivaeltaja esittelee myös Rakkautta ja Anarkiaa -festareiden kiinnostavimmat pätkät ja paljon muuta. Elokuva ja videoiasiaa on joka numerossa.

KALKKUNA-palsta paljastaa kaiken tietämisen aroisen niistä epäilyttävän näköisistä videoista, joihin et koskaan uskalla tarttua videovuokraamossa ja Toni Jerrman kiduttaa itseään käymällä kaikissa vähänkään kiinnostavissa Finnkinon ennakkonäytöksistä - ja kaikki tämä vain sinun vuoksesi.

Tähtivaeltajan sarjakuvanumero kertoo kuka on kukin suomalaisessa scifi- ja kauhusarjakuvassa ja mitä tapahtuu maailmalla. Kuka on Sami Hynninen tai Neil Gaiman, mitä on Maito ja Juusto, mitä tekee Dark Horse nyt tai miksi pitää katsella keräilykortteja ja jahdata mangaa ja animea.

Tähtivaeltaja myös julkaisee kova- ja korkeatasoista sarjakuvaa, jota tekevät mm. Suomen arvostetuimmat ammattipiirtäjät ja monet nousevat tähdet.

Unohtumattoman Kapteeni Hyperventilaattorimiehen tarina on innottanut lukuisia kirjoittajia ja piirtäjiä uskomattomiin mielikuvituksen ja taiteellisuuden liitoon. 

Tähtivaeltajan sarjakuvantekijöitä ja kuvittajia ovat mm. Petri Hiltunen, Kivi Larmola, Tommi Hänninen ja Pekka Manninen.

JES - TILAAN KIVAN TÄHTIVAELTAJAN! 

 

Grafiikka: Sami Saramäki WWW-toteutus: Kimmo Lehtonen 1999

vanhat numerot palaute tilaus in english FINNCON Scifi-seura yleistä